KEDi LEUKEMİA; Lösemi kedi aşısı yapılmalı mı? Kedi lösemi aşısı yaptırmak şart mı? Kedi lösemi aşısının önemi nedir?
Leukemia bir virüs hastalığıdır. Bulaştığında bağışıklık sistem düşüklüğüne sebep olur. Aile olarak insanlardaki AIDS benzeri bir hastalık yapısı vardır. Yani bu virüs nedeni ile ya da çok daha basit bir hastalık etkeni ile çocuğu kaybedebiliriz.
Kedi leukemia veya kedi lösemisi virüsler tarafında oluşturulan bir virus hastalığıdır.
Kedilere bulaştığında bağışıklık sistemini düşürür. Bu durum kedilerin savunmasız kalmasına sebep olur. En ufak bir stres, hastalık halinde daha çabuk ve şiddetli hastalanmalara sebep olur. Yapılan tedaviler başarılı olmaz. Çünkü savunma sistemi kedi lösemi virüsü tarafından düşürülmüştür.
Kedi lösemi hastalığı ölüm riski çok olan bir hastalık olduğu için yapılmasını kesinlikle tavsiye ediyoruz.
Kedi lösemisinin az görülmesi yapılmayacağı anlamını taşımıyor.
Lösemi aşılama öncesi diğer aşılarda da olduğu gibi gerekli muayeneleri ve tahlilleri yaparak kedi lösemi aşısı yapılıp yapılmayacağına karar veriyoruz..
Bağışıklığı düşük, zayıf olan kedilere gerekli vitamin, bağışıklık yükseltici tedaviler yapılarak, kedi lösemi aşısı yapılmalıdır.
Diğer aşılarda ve her enjeksiyonda olduğu gibi kedi lösemi aşısında da aşı yapılan bölgede ve genel durumda geçici belirtiler olabilmektedir.
Burada anlatılanlar tavsiye olup bir tedavi ve teşhis içermez. Daha detaylı bilgi için Atakent Veteriner Kliniğimize bekleriz.